Master Class: Duurzaam inkopen voor biodiversiteit

06 mei 2014

Het inkopen van duurzame materialen kan behoorlijk lastig zijn, vooral gezien het enorme aantal labels en certificaten dat vandaag de dag op de markt is. Tijdens deze tweede master class van 2014 gaan we daarom in op de laatste ontwikkelingen in de duurzame inkoop van landbouw producten, biomaterialen en metalen.

Waarom deelnemen?

  • Anniek Mauser ,directeur duurzaamheid bij Unilever Benelux en CSR Manager van Nederland in 2013, geeft een kijkje in de keuken van Unilevers duurzaamheidsbeleid en deelt haar ervaringen in het opstellen van een vooruitstrevende inkoopstrategie.
  • Rolf Hogan, directeur van de ‘Roundtable on Sustainable Biomaterials‘ zal inzicht bieden in de beschikbare labels, indicatoren en instrumenten voor het inkopen van duurzame biomassa en andere biomaterialen.
  • Giulia Carbone, adjunct directeur van IUCN’s Global Business and Biodiversity Programme, zal je informeren over de laatste ontwikkelingen voor de inkoop van duurzame metalen en je in de incubator sessie op weg helpen met een robuuste strategie voor de inkoop van metalen.
  • Jerwin Tholen, directeur KPMG Sustainability zal inzicht geven in de handelingsperspectieven voor duurzame inkoop van agro- grondstoffen.
  • Heleen van den Hombergh, senior adviseur bij IUCN NL zal in de incubator sessie helpen een inkoop strategie te ontwikkelen voor landbouw grondstoffen die zowel natuurlijk als sociaal kapitaal waarborgen.

Deze master class is bijzonder geschikt voor professionals in inkoop en supply chain management. De master class is een initiatief van Leaders for Nature en Platform BEE.

Datum en tijd

16 juni 2014
16.30 – 21.30

Locatie

Blijdorp - Haaienzaal 04-1024x540

De Haaienzaal in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

Programma

Tijd Programma onderdeel
16:30 Aankomst en registratie
17:00 Welkom door Bette Harms (IUCN NL)
17:15 Anniek Mauser (Unilever)
18.00 Rolf Hogan  (RSB)
18.45 Buffet diner
19.40 Giulia Carbone (IUCN)
20.00  Jerwin Tholen (KPMG)
20.30 Focus sessie over:

  1. Landbouw producten,door Heleen van den Homberg
  2. Metalalen, door Giulia Carbone
21.15 Afsluiting door Bette Harms (IUCN NL)

Registratie

De master class is inclusief buffet diner en drankjes plus een gratis toegang tot Diergaarde Blijdorp op 16 juni en is bedoeld voor deelnemers uit de private sector. Voor geïnteresseerde MKB bedrijven biedt Platform BEE gratis toegangskaarten aan. Voor meer informatie en registratie kunt u contact opnemen met Bette Harms (bette.harms@iucn.nl, 020 3018 233).

Registreer nu hier!

 

 

 

TERUG NAAR MASTERCLASSES